Een Pokémon Scarlet een Violet-toernooi in Zuid-Korea werd geannuleerd nadat de finalisten van plan waren om een uniek protest te houden.

Alle vier de spelers hadden besloten om teams samen te stellen die bestonden uit Pokémon die alleen de zet Metronome kennen: een unieke en onvoorspelbare zet die bij gebruik een volledig willekeurige zet afvuurt.

“Pokémon Korea zag onze teams, vond het niet leuk en diskwalificeerde ons daarom alle vier voor het spelen van Metronome”, zei Nash, een van de gediskwalificeerde finalisten, in een Twitterbericht.

Het resultaat zou een toernooifinale zijn geweest die door puur toeval werd beslist, maar The Pokémon Trainers Cup werd volledig geannuleerd voordat dit kon doorgaan.

Dit betekende ook dat de vier concurrerende trainers hun Day 2-pas voor de Wereldkampioenschappen later dit jaar hebben verloren.

“We besloten om een Metronome-gevecht aan te gaan om te protesteren tegen de problemen binnen onze gemeenschap”, voegde Nash toe. Pokémonspelers in Aziatische regio’s zijn steeds gefrustreerder geraakt door hoe toernooien in Azië worden georganiseerd, vooral in vergelijking met andere regio’s.

“Geen irl-evenementen, constante problemen in het toursysteem, negeren van jongere divisies, absurde compensaties voor de problemen die ze veroorzaakten”, zei Nash. “Maar het echte probleem achter dit alles is dat ze absoluut geen respect tonen voor onze spelers.”

Een van de grootste problemen is het gebruik van een best-of-one-formaat, bovenop hectische planning die back-to-back-games veroorzaakte in de Pokémon Trainers Cup.

“Mensen kregen steeds opnieuw een herkansingswedstrijd en konden tijdens de tour niet stoppen met spelen”, legde Nash uit.

Ondanks deze frustraties koos Pokémon Korea ervoor om de protesterende finalisten te straffen, waarbij alle vier een e-mail ontvingen waarin hen werd meegedeeld dat ze gediskwalificeerd waren.

“De redenering erachter was dat we allemaal pokémon hadden gekozen die één specifieke aanval konden”, zei Nash. “Volgens Pokémon Korea valt dit onder verboden handelingen.”

Hoewel de finale niet doorging, kregen de vier spelers zeker hun boodschap de wereld in, met spelers uit andere regio’s die naar buiten kwamen om hen te steunen.

“Ik breng Metronome mee naar de Milwaukee Regional Championships in solidariteit met de Top 4 mensen op Korean Nats”, zei competitieve Pokémon-speler Gabe Mendoza op Twitter. “Veel succes en veel plezier aan al mijn tegenstanders.”

Wil je meer lezen over Pokémon Scarlet and Violet? Bekijk de recente Pokémon Home-update en nog een Pokémon-evenement dat werd geannuleerd en wij waren in Londen bij een Europees Pokémontoernooi.