Een begrafenisondernemer in de Amerikaanse staat Indiana heeft bekend tientallen lichamen te hebben bewaard. In zijn onderneming werden de lichamen van zeker 31 mensen gevonden, in uiteenlopende staat van ontbinding.

De 50-jarige Randy Lankford is aangeklaagd voor het niet-voltooien van de begrafenisdiensten waarvoor hij werd betaald, melden Amerikaanse media.

De rechter stuurt aan op een celstraf van twaalf jaar, waarvan acht jaar huisarrest. Ook moet de man van de rechter omgerekend bijna 43.000 euro vergoeden aan 53 gezinnen. Lankford hoort zijn straf officieel op 23 juni.

De politie in de stad Jeffersonville kwam de man in juli vorig jaar op het spoor, na meldingen van een sterke geur die uit het uitvaartcentrum kwam. In het gebouw werden tientallen ongekoelde lichamen gevonden.

Sommigen lagen al maanden in het gebouw. Zeker één lichaam lag er al sinds maart van dat jaar.

Van nog eens zeventien mensen werden de gecremeerde stoffelijke resten aangetroffen. Volgens de gerechtelijke documenten kreeg een aantal families pas na maanden van de politie te horen dat ze niet de echte as van hun familielid hadden gekregen of dat hun naaste nooit gecremeerd was.