De 18-jarige Sofia Mols uit Culemborg is zo getalenteerd in het maken van theaterkostuums dat ze vanaf september mag studeren aan een Britse kunstacademie. Er is alleen één probleem: sinds de Brexit zijn de studiekosten voor niet-Britten door het dak geschoten. Maar haar opa Eric Borrias schiet te hulp: hij verkoopt nagenoeg zijn hele stripalbumcollectie voor de studie van zijn kleindochter.
"Op mijn dertiende begon ik met het verzamelen toen ik mijn eerste krantenwijk liep", vertelt de 68-jarige Eric. "Ik startte met strips als ‘De Rode Ridder’ en ‘Lucky Luke’. Toen ik wat meer geld had te besteden kwamen er ook hardcovers van ‘Suske en Wiske’ en 'Franka'. En het verzamelen is nooit gestopt, want nog steeds valt hier wekelijks de ‘Donald Duck’ door de bus."

Doordat Eric via zijn voormalige werk bij een uitgeverij letterlijk en figuurlijk in de stripboeken zat, liep de verzameling snel op. "Ik schat dat ik op het hoogtepunt zo’n 6500 strips had, maar door een aantal verhuizingen is dat aantal weer wat gezakt."
Maar hoe groot de liefde voor stripalbums ook is, de liefde voor zijn kleindochter overtreft alles. "Sofia is ontzettend getalenteerd in het ontwerpen van theaterkostuums. En als opa wil ik dat talent ontzettend graag ondersteunen."

De opleiding van Sofia aan de Art University of Bournemouth duurt drie jaar. Per studiejaar is ze minimaal 22.000 euro kwijt." Met de verkoop van mijn stripalbumverzameling wil ik daar een bijdrage aan leveren", aldus Eric. "Laten we hopen dat we via Marktplaats een mooi bedrag kunnen ophalen."