Een vrouw heeft op een kunstbeurs in Miami per ongeluk een ballonhond-beeld van de beroemde kunstenaar Jeff Koons (68 ) omgestoten. De kleine blauwe sculptuur met een waarde van omgerekend bijna 40.000 euro brak volgens 'The New York Times' in tientallen stukjes.

"Daar zijn de verzamelaars blij mee"
Bezoekers zagen dat de dame het beeldje aanraakte, waarna het op de grond viel en brak. Een van de aanwezigen omschrijft het incident in de krant als een 'auto-ongeluk'. De scherven zijn opgeveegd en worden voorlopig bewaard in een doos.

De vrouw voelde zich erg schuldig, volgens een woordvoerder van de galerie die de ballonhond tentoonstelde. Gelukkig voor haar hoeft ze de kosten niet te betalen, want die worden gedekt door de verzekering.

Jeff heeft duizenden ballonhonden gemaakt, variƫrend in grootte en kleur. Van de kleinere blauwe versie zijn er door het incident volgens de woordvoerder nu nog 798 over. Daardoor is de zeldzaamheid toegenomen en de waarde gestegen. "Daar zijn de verzamelaars blij mee."
Foto

In 2018 maakte een bezoeker al eerder per ongeluk een kunstwerk van Jeff ter waarde van miljoenen euro's kapot. Dit gebeurde in Amsterdam, tijdens een tentoonstelling in De Nieuwe Kerk. Het ging om het kunstwerk genaamd Gazing Ball.