Eindelijk weten ze wie het is, de dikke man die in vrijwel elk Brits tv-journaal op de achtergrond te zien is. Het is Paul Yarrow, een vrijwilliger uit Londen die bijzonder goed op de hoogte is van het nieuws. Al maanden duikt hij op achter verslaggevers van de BBC, ITV, Channel 4, Sky News en Al Jazeera. Waar het nieuws is, daar is Yarrow. Hij is al meer dan honderd keer in beeld geweest, meestal in dezelfde beige trui. En hij is ook gesignaleerd in een uitzending van de Antiques Roadshow, het Britse Tussen Kunst en Kitsch.
Yarrow haalde zelfs een foto op de website van de BBC toen hij bij de herdenking van de slachtoffers van de bomaanslag in Londen in 2005 was.
De website Fidgetwith.com maakte er een sport van om hem maandenlang te volgen. Ze vroegen lezers die meer over hem wisten te reageren en zo kwamen ze achter zijn identiteit. Hun opwinding was ook groot toen hij een paar dagen geleden in een ander shirt opdook.
filmpje
Ze hebben zelfs een spelletje over hem gemaakt, Where's Yarrow.
Een BBC-verslaggever besloot hem maar eens te interviewen. Waarom Yarrow dit doet? Om de 'normale mens' op tv te vertegenwoordigen. Hij is het zat dat alleen mooie mensen op de buis komen.
filmpje