Het huis van de Haïtiaanse premier werd geplunderd toen de politie protesteerde tegen de laatste moord op hun collega's.
PORT-AU-PRINCE - Verschillende steden zijn donderdag onder hoge spanning wakker geschud nadat de vorige nacht in Liancourt minstens zes politieagenten waren gedood door gewapende bandieten. Wetshandhavers in uniform en in burger voerden protesten uit en bestormden de ambtswoning van de premier, Ariel Henry. Ze pleiten onder meer voor een bestuurswisseling.

"De politie wordt nog steeds vermoord terwijl de hoogste regeringsautoriteiten niets doen om er een einde aan te maken", zegt Lionel Lazarre, algemeen coördinator van de nationale unie van Haïtiaanse politieagenten (SYNAPOHA) in een interview met Haitian Times. “Op 20 januari kwamen zeker 4 politieagenten om het leven. Zes dagen later werden zeven anderen vermoord en er wordt geen concrete actie ondernomen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.”

Barricades van brandende banden, auto's die aan de overkant van de weg geparkeerd staan, zwaar geweervuur, politie die van de ene plaats naar de andere rijdt op motorfietsen, politieagenten die door de bevolking worden gesteund, mobiliseren zich in verschillende wijken als onderdeel van hun protestbeweging.

Uit een andere bron, Le Nouvelliste, blijkt dat er dit jaar al 14 politieagenten in Haïti zijn vermoord, 2 hebben schotwonden opgelopen en 2 zijn verdwenen.