De koop van een verlaten appartement in Zweden leverde een macabere verrassing op voor de nieuwe eigenaar: de oude eigenaar. De bejaarde bewoner bleek niet alleen al jaren dood in zijn woning te liggen, hij was ook gemist bij de taxatie en bezichtigingen van de flat.

De woning in Gotenburg ging in mei in de verkoop omdat de bewoner zijn rekeningen niet had betaald. De gerechtsdeurwaarder bood het appartement aan in de staat waarin het werd aangetroffen, volgens Zweedse media vol rommel en stinkend naar afval.

Door de bende werd het lichaam van de oude eigenaar pas weken na de koop in juni ontdekt. De bewoner, een man van in de tachtig, zou volgens de politie al zeker twee jaar dood zijn geweest. Zijn naar verluidt gemummificeerde resten lagen deels verborgen onder een bed.

De dochter van de man zegt dat ze al jaren was vervreemd van haar vader. Toch is ze verbijsterd dat het appartement niet goed is doorzocht en de deurwaarder geen contact heeft gezocht met familie om uit te zoeken waar de oude bewoner was gebleven. Ook wil ze graag zijn persoonlijke eigendommen terug.

Een woordvoerder van de overheidscurator die het appartement verkocht zegt dat er uit privacyoverwegingen niet uitgebreid door de spullen van oude bewoners wordt gegaan en het lichaam daardoor gemist is. Familieleden benaderen is volgens haar geen onderdeel van het protocol.

Ze vult verder aan dat het vaker voorkomt dat bij executieverkopen de oude eigenaar dood is aangetroffen.