Soms komen we nieuwsberichten tegen waarvan we ons afvragen of het gaat om een grap, of dat het serieus is. Zoals bij de nieuwe chips van een bedrijf uit Litouwen: met foef-smaak.
Zie je het al voor je? Trek je ’s avonds op de bank lekker een zak chips open, ruikt heel de woonkamer naar eau de vag.

Het Litouwse chipsmerk Chazz vindt dat er een ‘rampzalige trend’ gaande is in de wereld. Millennials zouden tot drie keer minder vaak sex hebben dan hun ouders op dezelfde leeftijd. En dat kan echt niet, schrijven ze op hun website.

Dus besloten ze hun eigen bijdrage te leveren om dit probleem op te lossen. Door chips met vagina-smaak op de markt te brengen. We kid you not.

Voor tien euro haal jij nu een zak chips in huis met de smaak van daar beneden. Hoe dat precies smaakt, is een goede vraag. Uit de ingrediëntenlijst (onder andere aardappel, ui, knoflook en suiker) worden we niet veel wijzer. En ook niet heel gelukkig, om eerlijk te zijn.

Hoe het bedrijf op de uiteindelijke smaak is gekomen? Vijf medewerkers (man en vrouw) kregen de opdracht om een lijst op te stellen met verse ingrediënten die volgens hen naar vagina smaken en ruiken. De resultaten werden gedeeld met hun fabrikant et voilà: het eindresultaat ligt nu in de winkel.