Een 21-jarige Britse piloot in opleiding is vorige zomer overleden na een muggenbeet in Antwerpen. Zij werkte voor EasyJet en had een glansrijke carrière voor zich. Daar kwam abrupt een einde aan door 'een ongelukkige tragedie', meldt een Britse lijkschouwer nu. Een zeldzame infectie aan de hersenen werd de jonge piloot fataal.

Oriana Pepper (21) overleed vorig jaar juli in Antwerpen, waar zij de laatste hand legde aan het halen van haar pilotenbrevet.

In het Britse Oxford was zij met vlag en wimpel geslaagd voor haar theorie-examens. In België deed zij de laatste trainingen en examens.

Op 7 juli vorig jaar verscheen de 21-jarige Pepper bij de spoedeisende hulp in een ziekenhuis in Antwerpen met een muggenbult bij haar rechteroog. De bult was opgezwollen en geïnfecteerd.

De piloot kreeg antibiotica maar dat haalde niets uit. Twee dagen later werd zij door haar vriendje opnieuw naar het ziekenhuis gebracht, waar zij drie dagen later overleed.

Pepper is volgens lijkschouwer Nigel Parsley overleden aan een zeldzame infectie van de hersenen, meldt hij na uitgebreid onderzoek. Deze infectie veroorzaakte bloedstolsels. De lijkschouwer concludeert dat deze ontstonden na de muggenbeet.

"Zoiets heb ik nog nooit gezien", vertelt Parsley aan de BBC. "Het is een ongelukkige tragedie voor deze jongedame die een prachtige carrière en een prachtig leven voor zich had."

De vader van Pepper laat weten dat de jonge piloot 'niets liever deed dan vliegen met haar broer Oliver', ook een piloot in opleiding. "Ze had een fijne relatie, volgde een opleiding en vervulde haar dromen", zei hij.

De nabestaanden van Pepper zijn een stichting begonnen om andere vrouwen te stimuleren piloot te worden.