Om een politiefilmer te dwarsbomen, kwam een agent in Santa Clara, Californiƫ, met een wel heel creatieve oplossing. De agent stoorde zich aan een man die liep te filmen terwijl de politiemannen een autodiefstal onderzochten. In een poging de vervelende videomaker uit de buurt te houden begon de agent op niveautje burenruzie Disney-hits uit zijn auto te blasten.

Onder andere Toy Story-klassieker 'You've Got a Friend in Me' uit en 'We Don't Talk About Bruno' uit de nieuwe film Encanto passeerden de revue. De harde muziek in de nacht van 4 april zorgde er wel voor dat een raadslid van Santa Clara wakker werd en verhaal kwam halen bij de platte petten.

De diender vertelde raadslid Jonathan Ryan Hernandez dat de muziek zo hard werd afgespeeld omdat de filmer hem en zijn collega's het werk onmogelijk maakte. Op de vraag wat de youtuber hiermee ervan zou weerhouden te filmen, antwoordde de politieman: 'omdat hij dan een claim krijgt voor inbreuk op auteursrechten'.

Hernandez maakte de agent duidelijk een raadslid te zijn en verzocht hem dringend het muzikale intermezzo onmiddelijk te beƫindigen. ''Dit is mijn district. Je gaat je niet zo misdragen in het bijzijn van mijn buren'', aldus Hernandez.

Nadat de agent aan de politicus zijn verontschuldigingen aanbood, kreeg hij van het raadslid de opdracht ook zijn excuses te maken aan de videomaker waarop de politieman gehoorzaamde. ''Nu terug in je auto en ga je werk behoorlijk doen. Ik schaam me dat dit is hoe je met mijn buren omgaat'', beet Hernandez de agent nog toe. ''Er zijn hier kinderen. Heb respect voor mijn gemeenschap.''