MIJDRECHT - De urn die na een inbraak in de woning van Auke Ykema weg was, is weer terecht. De as van de overleden vrouw van Auke bleek niet door de inbrekers te zijn gestolen uit de woning in Mijdrecht, maar verplaatst.
Auke is sinds de vondst 'heel opgelucht'. Na de inbraak van afgelopen dinsdag deed hij een oproep op Facebook om uit te kijken naar de urn. De gedachte was dat de inbrekers de urn mee hadden genomen, maar dat bleek niet zo te zijn. "Na twee dagen kwam ik het tegen in de kast van een kamer. Het lag op z'n kant en er lagen puzzels bovenop. Vandaar dat ik het niet eerder had gezien."
Vlak na de inbraak was het een ravage in de kamer en de rest van het huis. "Het was dus makkelijk te missen. Ook is het niet zo groot." Dat de urn bewust gestolen zou zijn kon Auke zich niet voorstellen. "Dat zou een vergissing zijn, maar tijdens de inbraak zat er een tasje omheen. Je zou dan kunnen denken dat het een cadeautje is."

Dat de urn weer terecht is doet Auke goed. "Mijn kinderen zijn ook heel opgelucht natuurlijk. Het is wel jammer dat er nog sieraden van mijn vrouw weg zijn. Dat heeft ook een emotionele waarde, maar dat dit terug zou komen was wel het belangrijkste."
Nu de urn terecht is kan Auke nadenken over een plek om de as uit te strooien. "We zijn er nog niet uit waar dat zal zijn. Tot die tijd blijft de as van mijn vrouw in huis."