UTRECHT - De mandarijn die afgelopen week verdween uit de muurschildering boven de Albert Heijn op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is weer terug. Het vrolijke stuk fruit prijkt nu met een nog grotere glimlach op een nisje naast een onbekende tuindeur. "Hij verdiende het om terug te komen."
Kunstenaar JanIsdeMan is niet ontevreden met de wending die het verhaal neemt. "Het gaat zijn eigen leven leiden. Mooi is dat. De mandarijn verdient dat ook."

JanIsDeMan, echte naam Jan Heinsbroek, wil dan ook niet prijsgeven waar de mandarijn nu zijn nieuwe plek heeft gevonden. Het is volgens hem een zoektocht en hij roept iedereen op om lekker door de buurt te gaan wandelen. Die ene hint wil de kunstenaar nog wel kwijt. De mandarijn is redelijk dichtbij zijn oorspronkelijke plek geland: "Het fruit valt niet ver van de gevel".
Foto

Het kunstwerk aan de muur boven de supermarkt werd aangepast, nadat omwonenden hadden geklaagd dat het "te kleurrijk was". En dus veranderde de gele tros bananen in een witte koffiemok, werd het glas jus d'orange een glas grapefruitsap én werd de vrolijk lachende mandarijn vervangen door een zuur kijkende pruim.
Foto