Denk je dat er meer deuren of wielen in de wereld zijn? Als je de afgelopen dagen Twitter, TikTok of Reddit opende, zag je deze vraag sowieso eens voorbijkomen. Internetgebruikers over heel de wereld hebben hun eigen hypotheses over dit simpele dilemma.

Twittergebruiker Ryan Nixon is de verantwoordelijke voor dit verhitte debat op sociale media. Hij plaatste zaterdagavond een Twitterpoll op zijn account: «Mijn vrienden en ik hebben het STOMSTE debat… Zijn er meer wielen of deuren in de wereld?» De resultaten van de peiling geven weer dat een kleine meerderheid denkt dat er meer wielen bestaan.

Het debat waaide al snel over naar andere sociale mediaplatformen. Zo delen veel mensen hun eigen theorieën over de vraag. «Auto’s hebben misschien vier wielen, ze hebben ook meestal vijf deuren. Denk daarnaast eens aan de deuren in miljoenen kantoorgebouwen. Of aan brievenbussen en lockers, deze hebben ook deuren», argumenteert iemand op TikTok. Een fan van wielen zegt dit over de discussie: «Ik heb het gevoel dat jullie vergeten dat er winkelkarretjes, rolschaatsen, koffers en rolstoelen bestaan. Wielen zijn sowieso in de meerderheid.»

Het juiste antwoord op de simpele vraag zullen we waarschijnlijk niet snel te weten komen. Hoe zit het bij jou? Ben jij #teamdoors of #teamwheels?