BARNEVELD - "Dat is niet de bedoeling. Zeker niet met een steekvlam", zo reageert een woordvoerder van Liander op de ontploffing die zondag plaatsvond in Barneveld. Daarbij zag een getuige een grote steekvlam uit de stoep komen. Liander zoekt nu naar de oorzaak.
De woordvoerder van Liander geeft een beschrijving van wat er gebeurd is. "Het is een plek waar twee middenspanningskabels bij elkaar komen. Die zitten aan elkaar gelast. Daar een mof omheen. En die mof is ontploft."
Maar ook voor de woordvoerder van Liander is nog niet duidelijk waarom die ontploffing dan plaats heeft gehad: "Daar is nu een team met onderzoekers mee bezig. Het is een zeer dankbaar onderzoeksobject."

De eerste opdracht was zondag om er voor te zorgen dat iedereen weer stroom kreeg. Dat is gebeurd volgens de woordvoerder: "Eerst fixen, en nu is een team onderzoekers bezig. We kijken ook wie er allemaal in dat team moet zitten."
Het komt overigens wel eens vaker voor dat zoiets gebeurt, zegt ze: "In de zomer gebeurt het wel eens, maar dan bij hogere temperaturen."
Daar is nu duidelijk geen sprake van, en daar zit hem dus ook geen mogelijke verklaring in. Wat het dan wél is, en wanneer het onderzoek klaar is, valt door Liander nog niets over te zeggen.