Het Amerikaanse meisje Paislee Shiltis werd ruim twee jaar geleden als vermist opgegeven. Maar opeens kreeg de politie een tip, waardoor het nu 6-jarige kind levend teruggevonden kon worden. Ze zat verborgen in een geïmproviseerde kamer onder de trap van een woning.

Nadat de tip was binnengekomen, gingen rechercheurs in een huis in de stad Saugerties (in de staat New York) op zoek, melden Amerikaanse media. Na een uur zoeken vonden ze haar onder een trap die naar de kelder leidde.
Foto

Nadat rechercheurs de trap hadden opengemaakt, zagen ze een paar kleine voetjes, zo zei de politie in een verklaring. "Na nog een aantal treden te hebben verwijderd, werden het kind en haar ontvoerder binnenin ontdekt. ​​De ruimte was klein, koud en nat."

Het meisje werd in 2019 als vermist opgegeven, ze was toen vier jaar oud. De autoriteiten denken dat ze is meegenomen door haar biologische ouders, die echter niet meer voor haar mochten zorgen. De man en vrouw waren al eerder verdacht van ontvoering van het kind. Ze zijn aangehouden.

Het meisje is in goede gezondheid aangetroffen, melden Amerikaanse media. Ze is overdragen aan haar wettelijke voogd en haar oudere zus.