De ene bijverdienste is de andere niet. Velen onder ons zijn weleens gaan babysitten om een centje bij te verdienen en anderen gingen helpen tijdens de fruitpluk om hun vakantie te bekostigen. Maar het kan ook anders, zo bewijst Stéphanie Matto.

De 31-jarige vrouw kwam tot voor kort namelijk aan de kost door haar scheetjes online te verkopen. Per week verkocht ze tot wel vijftig potten, een handel die haar al meer dan 200.000 dollar opleverde. Lijkt makkelijk verdiend, maar haar bedrijfje kwam helaas pijnlijk aan z’n eind.

Vijftig scheetjespotten per week, dat vergt heel wat winderigheid voor de meeste mensen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Matto een speciaal ‘dieet’ volgde, bestaande uit minstens drie proteïneshakes per dag én een kom zwarte bonensoep. Die levensstijl was duidelijk niet goedgekeurd door een arts en zorgde er uiteindelijk voor dat ze op een dag zoveel wind in haar darmen had opgestapeld dat ze dacht een hartaanval te hebben. Na een trip naar het ziekenhuis raadden de dokters haar dan ook aan om haar levensstijl aan te passen, al blijft Stephanie voorlopig wel scheetjes verkopen.