Als je wordt gevaccineerd met het COVID-19-vaccin, word je dan homo? Een Iraanse geestelijke denkt van wel.

DUBAI: Een geestelijke uit de Iraanse stad Qom, bekend om zijn historische haat tegen de westerse geneeskunde, heeft op sociale media gepost tegen interactie met mensen die het coronavirusvaccin krijgen, met de bewering dat deze prikken de individuen tot homo's hebben gemaakt.
Ayatollah Abbas Tabrizian schreef deze homofobe tirade op zijn Telegram-platform: 'Kom niet in de buurt van degenen die het COVID-vaccin hebben gehad. Ze zijn homoseksuelen geworden."

De radicale islamist heeft bijna 210.000 volgers op dit sociale mediaplatform, meldde de Jerusalem Post.

Tabrizian, die door zijn volgelingen wordt omschreven als de vader van de islamitische geneeskunde, had vorig jaar een video op het internet, waarin hij een kopie van de Harrison's Manual of Medicine verbrandde - die wordt beschouwd als een autoriteit en het meest vertrouwde boekwerk met medische inhoud - en hij beweerde dat de islamitische geneeskunde dit soort boeken 'irrelevant' maakte.

"Eigenlijk is het zijn doel om onzin te verspreiden, om zo te proberen mensen bang te maken om gevaccineerd te worden terwijl de leider van het regime en andere functionarissen Pfizer hebben gekregen en ze het niet bieden aan de mensen met als excuus dat ze het Westen niet kunnen vertrouwen, ”zei de Iraanse dissident Sheina Vojoudi.

“Net als andere geestelijken in het regime, relateert ook Tabrizian alle tekorten aan seksualiteit. De geestelijken in Iran lijden onder een gebrek aan kennis en menselijkheid. "
Volgens een WikiLeaks-bericht uit 2008 heeft het Iraanse regime 4.000 tot 6.000 homo's en lesbiennes geëxecuteerd sinds de islamitische revolutie van 1979.

Iran is de hotspot van het Midden-Oosten voor de ergste uitbraak van het coronavirus met bijna 1,5 miljoen gevallen. Het vaccinatieprogramma van het land begint dinsdag voor de bevolkingsgroepen die het meeste risico lopen: eerstelijnsgezondheidszorgartsen en verpleegkundigen die in contact komen met COVID-19-patiënten op intensive care-afdelingen.
Iran lanceerde eerder een COVID-19-vaccin, ontwikkeld door het Razi Vaccine and Serum Research Institute in Iran.