Een Iraanse man die beweert een specialist in de islamitische geneeskunde te zijn, riep Iraniërs op om kameelurine te drinken omdat het de 'beste remedie' is tegen coronavirusinfecties.
Mehdi Sabili plaatste een video op zijn Instagram-account, dat meer dan 600.000 volgers heeft, en zei dat het drankje ook longziekten kan genezen en mensen met astma kan helpen.
Sabili, de directeur van een religieus-wetenschappelijke instelling in Iran, beweerde eerder ook dat een Amerikaans onderzoeksinstituut bewezen heeft dat kameelurine een geneesmiddel en medicijn tegen kanker is.
Sabili is populair bij sommige loyalisten van het regime en gebruikt vaak zijn socialemedia-platforms om de propaganda van de regering te verspreiden.In Iran verwijst de islamitische geneeskunde naar de eerdere en de huidige uitspraken van sjiitische imams over de behandeling van patiënten, die vaak in tegenspraak zijn met de moderne geneeskunde.
In de video dronk Sabali een glas kameelurine en riep hij zijn kijkers op om het drie dagen lang driemaal per dag te drinken. Yum yum, het helpt ook tegen nierziekten.
Filmpje