Een vrouw in Egypte werd kort vastgehouden nadat ze werd beschuldigd van het bakken van "onfatsoenlijke" cakes, zeggen lokale media.
De taarten, bedekt met genitaliën en ondergoed gemaakt van fondantsuikerglazuur, werden gegeten op een verjaardagsfeestje in een exclusieve sportclub in Caïro.
Nadat foto's viraal waren gegaan, werd de bakker gearresteerd en later vrijgelaten op borgtocht van $ 319 (£ 234). Er zijn berichten dat de feestgangers mogelijk ook te maken krijgen met juridische stappen.
Een religieuze topinstantie waarschuwde dat dergelijke gebakken goederen door de islam verboden waren.
Dar al-Ifta schreef op Facebook dat producten met seksuele voorstellingen "een aanval op het waardensysteem en een grove misbruik van de samenleving" waren.
Het ministerie van Jeugd en Sport onderzoekt naar verluidt de betrokkenheid van de club die de privébijeenkomst organiseerde.
Mensenrechtenadvocaat Negad El Borai tweette dat het incident bevestigt dat "er een deel is van de samenleving, met steun van de staat, dat elke ruimte voor persoonlijke vrijheid in Egypte wil elimineren onder het voorwendsel van het beschermen van de Egyptische familiewaarden".
Hij trok parallellen met de zaken van verschillende jonge Egyptische vrouwen die werden beschuldigd van moraliteitsgerelateerde misdrijven in verband met video's die op TikTok en andere sociale mediaplatforms werden gepost.
Afgelopen dinsdag vernietigde een hof van beroep de gevangenisstraffen van twee jaar die waren opgelegd aan twee beïnvloeders - Haneen Hossam, 20, en Mawada al-Adham, 22 - die in juli werden veroordeeld wegens 'het ondermijnen van familiewaarden en -principes' en het publiceren van 'onfatsoenlijke' foto's. en video's.
Maar dagen later bleek dat de officier van justitie had bevolen de vrouwen vast te houden in afwachting van een onderzoek naar beschuldigingen van mensenhandel. De aanklager beweerde dat ze tienermeisjes hadden uitgebuit door hen aan te moedigen soortgelijke video's als die van hen te plaatsen.
Een advocaat van de vrouwen zei dat ze tegen deze stap in beroep zouden gaan.