Een man uit New York heeft meer dan tien uur doorgebracht in zijn auto die was bedolven onder een sneeuwlaag van meer dan een meter hoog. De sneeuw werd opgeworpen door een passerende sneeuwruimer.

Volgens de staatspolitie van New York stopte de auto van de 58-jarige Kevin Kresen ermee tijdens een recente sneeuwstorm. Vervolgens kwam er een sneeuwploeg langs die zijn auto begroef onder een dikke laag sneeuw, waardoor hij niet kon uitstappen, zo meldt NBC News.

Kresen alarmeerde de hulpdiensten en die kwamen direct in actie. Zijn auto lag echter onder zoveel sneeuw dat ze hem niet konden vinden. Ook bleek dat de v-snaar van zijn auto was gebroken, waardoor de elektriciteit en kachel in zijn auto het niet meer deden.

Gelukkig voor Kresen nam agent Jason Cawley de volgende ochtend contact op met Tioga County 911 om te vragen of er noodoproepen waren vanwege de sneeuwstorm. Hij werd geïnformeerd over Kresen en dus ging hij hem zoeken in de buurt van de stad Owego.

Aanvankelijk kon ook Cawley de ingesneeuwde auto niet vinden. Op een gegeven moment zag hij echter iets wat leek op een rij brievenbussen en de agent besloot deze uit te graven. Tijdens het uitgraven, stuitte hij bij toeval op Kresens auto. Na de redding werd Kresen naar het ziekenhuis gebracht om te worden behandeld voor onderkoeling en bevriezing.
Foto