De politie van de Canadese hoofdstad Ottawa heeft een man bevrijd die de hele winter in zijn huis vastzat door de overvloedige sneeuw die er rondom zijn woning was gevallen.

Een ongeruste buur belde na zijn terugkeer van vakantie de politie, omdat de sneeuw rond het huis klaarblijkelijk wekenlang onaangeroerd was blijven liggen. Ter plaatse merkten de agenten inderdaad dat de hele wintervoorrraad aan sneeuw rondom het huis lag.

Aangezien de man telefonisch niet bereikt kon worden, besloten ze een pad te maken naar de ingang van het huis om te kijken of er iemand thuis was en zo ja, of die persoon nog in leven was. Door de grote hoeveelheid sneeuw, was daarvoor een tractor nodig. Het duurde anderhalf uur voordat de hulpdiensten de voordeur bereikten.

Uiteindelijk werd de oudere man alleen, maar gezond en wel, in zijn huis aangetroffen. Hij vertelde dat hij vastzat door de sneeuw en alle voeding uit blik was gaan opeten die er nog in de voorraadkast stond. Hij moest daarvoor rantsoeneren.

De man, die een teruggetrokken bestaan leidt, wilde niet naar buiten komen. De politie zal af en toe langskomen met vers eten, zo luidt het. De Canadese hoofdstad heeft sinds het begin van de winter zo'n twee meter sneeuw te verwerken gekregen.