Een man is vanmiddag aangehouden na een achtervolging op de A1 bij Oldenzaal. Hij wekte de aandacht van de Koninklijke marechaussee, die bij de grensovergang stonden te controleren, toen hij op hoge snelheid voorbij kwam rijden in een zwarte Mercedes zonder kentekenplaten.

Nadat de achtervolging werd ingezet, leek de bestuurder niet van plan om te stoppen. Ook agenten van de landelijk eenheid gingen in de achtervolging. Nadat de man de afslag Oldenzaal-Zuid nam, kon hij worden klemgereden.

Agenten kregen de indruk dat de man had gedronken, toen hij een warrig verhaal vertelde over de herkomst van de auto. De blaastest leverde een resultaat af van 985 UGL, veel te hoog om te mogen rijden. De man bleek na een drugstest ook onder invloed van drugs.

De politie besloot de man aan te houden voor verduistering/diefstal, omdat de herkomst van de auto niet duidelijk is. Ook kon de man niet aangeven waar de auto vandaan kwam. Daarnaast kreeg hij verschillende bekeuringen voor onder andere rechts inhalen en 170 kilometer per uur rijden, waar 100 is toegestaan. Ook kreeg de man een boete, omdat hij rondreed zonder in bezit te zijn van een rijbewijs en het onnodig gebruiken van de vluchtstrook.