Erik Estavillo klaagt streamingplatform Twitch aan en wil 25 miljoen dollar schadevergoeding zien. De man uit San Francisco claimt dat er te veel schaars geklede dames op de website te zien zijn die hem dusdanig opwonden dat hij door masturbatie zijn geslachtsdeel heeft verwond.

De claim komt voort uit de klachten die Estavillo heeft overgehouden aan het kijken naar vrouwelijks streamers op Twitch. Hij beweert last te hebben van meerdere aandoeningen, waaronder een obsessief compulsieve stoornis (OCS) die zijn seksverslaving aanwakkert. In de aanklacht staat dat ‘Twitch zijn verslaving heeft verergerd door veelvuldig suggestief geklede vrouwelijke streamers bij hem aan te bevelen’ en het voor hem ‘bijna onmogelijk te maken om deze content te vermijden’. Estavillo klaagt bijvoorbeeld dat er geen mogelijkheid is om op het platform te filteren op geslacht. Volgens hem zou dit kunnen helpen om een trigger van zijn seksverslaving te voorkomen.

In de aanklacht staat ook omschreven hoe Estavillo uiteindelijk een seksspeeltje aanschafte om dagelijks te masturberen terwijl hij naar Twitch-streamers keek. Hij verwondde hiermee zijn geslachtsdeel, aangezien het gekochte speeltje onder andere ook vibreerde. Daarnaast claimt hij dat hij last heeft van bloeddoorlopen ogen omdat hij urenlang naar het scherm bleef staren en geeft hij Twitch de schuld van de kortsluiting in zijn appartement die ontstond toen hij over zijn beeldscherm ejaculeerde.

Of Estavillo kans maakt op (een deel van) het bedrag dat hij claimt is nog maar de vraag. De man staat bekend om zijn rechtszaken, waar hij al eerder Nintendo, Microsoft en Sony mee aanviel. Geen van de aanklachten vielen tot nog toe in zijn voordeel uit.