Andrew Riley, een jongen uit Nelsonville, Ohio, heeft op dertienjarige leeftijd al 128 misdrijven gepleegd. De openbare aanklagers staan zelf versteld en zeggen dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt. Zelfs in veel grotere steden zou het een hoogst ongewone zaak zijn. Riley heeft bovendien allerlei soorten misdrijven gepleegd: inbraak, diefstal, vandalisme en intimidatie van getuigen. Riley stal zelfs cheques van oude mensen. In het onderzoek werden ook nog minstens drie andere jongeren aangeklaagd.
"Het gaat hier niet om kinderachtige misdrijven", zegt C. David Warren, aanklager van de districtsrechtbank van Athens. "Hij heeft zelfs een van de getuigen die hem aangaf, ernstig geslagen." Riley bevindt zich momenteel in een jeugdgevangenis. "We moeten nu ingrijpen, want anders zullen we de rest van zijn leven met hem te maken hebben", zegt Warren.
Aangezien Riley nog maar een prille tiener is, kan hij niet voor een rechtbank voor volwassenen verschijnen. Zelfs als hij voor alle misdrijven vervolgd wordt, zal hij de jeugdgevangenis al op zijn eenentwintigste verjaardag mogen verlaten. Ondanks het vele papierwerk schiet het onderzoek van Warren goed op, zodat zoveel mogelijk mensen hun schadevergoeding kunnen krijgen.