De politie in de Amerikaanse staat Utah heeft gisteren een 5-jarige kleuter van de snelweg geplukt die er in de auto van zijn ouders vandoor was gegaan 'om een Lamborghini te kopen'. Hij was boos op zijn moeder omdat die de sportwagen niet voor hem wilde aanschaffen.

Na drie kilometer slingeren over de snelweg werd hij aangehouden, meldt de nieuwszender ABC (video: zie onder). De agent die hem betrapte, ging er eerst van uit dat hij te maken had met een onwel geworden automobilist. Hij wist niet wat hij zag toen hij achter het stuur een kind ontwaarde.

Het jongetje vertelde dat hij ruzie had gekregen met zijn moeder toen die weigerde een Lamborghini voor hem te kopen. Zodra zijn ouders aan het werk waren, zag hij zijn kans schoon en pakte hij de autosleutels.

Het was zijn plan, vertelde hij tegen de stomverbaasde agent, om naar Californië te rijden en daar zelf zo'n sportwagen te gaan kopen. Hij had 3 dollar bij zich.

"Hij was helemaal van de kaart", vertelde de agent tegen ABC. "Zijn ouders vertelden dat hij niet eerder een auto had bestuurd. Dit was de eerste keer dat hij zoiets deed."