Een van 's werelds grootste stukken maansteen dat ooit op aarde neerstortte, wordt vandaag geveild door het Britse veilingshuis Christie's. Geschatte waarde van het stukje maanrots: 2,3 miljoen euro.

De maansteen staat bekend als NWA 12691 en weegt ruim 13,5 kilo, schrijft de wetenschappelijke site Science Times. Het rotsblokje werd gevonden in de Sahara.

Volgens Christie's is de meteoriet het op vier na grootste stuk maanrots op onze planeet. De waarde wordt geschat op zo'n 2 miljoen pond (ongeveer 2,3 miljoen euro).

In totaal is er ongeveer 650 kilo maangesteente op onze aarde. Sommige stenen zijn neergestort, maar er zijn ook stenen meegenomen na maanmissies. Dit stuk is zo groot als een voetbal.

Wetenschappers zijn er zeker van dat de steen van de maan komt, nadat ze het hadden vergeleken met monsters van maanstenen die door de Apollo-ruimtemissies van de Verenigde Staten naar de maan waren teruggebracht.

Meteorieten zijn zeer zeldzaam en slechts ongeveer een op de duizend is afkomstig van de maan. Dit draagt ​​bij aan de waarde van de rots. Voor de echte verzamelaars is dit stuk goud waard.

Naast deze rots zal het veilinghuis Christie's ook een groep van 13 esthetische ijzermeteorieten voor privéverkoop aanbieden. Die collectie wordt geschat op 1,4 miljoen pond.
Foto