Ruim twee maanden na de uitbraak van het coronavirus in Italië zijn er in het land nog steeds honderden coronadoden per dag te betreuren. Het jongste cijfer is 382, na 333 een dag ervoor. Het totaal aantal doden is 27.359, waarmee Italië na de Verenigde Staten het zwaarst getroffen land is.

In totaal zijn er sinds eind februari ruim 200.000 besmettingen geteld, waarvan ruim de helft nu ziek is. Er kwamen in een etmaal weer ruim 2000 nieuwe gevallen bij. Ongeveer een derde van de geïnfecteerden herstelde.

Venetië, dat sterk afhankelijk is van toeristen, wil ondertussen dat er weer gasten komen. Burgemeester Luigi Brugnaro roept iedereen “die zich de komende maanden kan bewegen” op de historische stad te bezoeken. Venite a Venezia, twittert hij.

Venetië wil de stranden weer openen. Verder is het de bedoeling dat in september het internationale filmfestival doorgaat. De stad roept de regering in Rome op snel met richtlijnen te komen voor de heropening van bijvoorbeeld hotels.

Venetië wordt normaal overspoeld door toeristen, maar is nu praktisch uitgestorven door de coronacrisis. Het toerisme was al ingezakt na een hoogwater in november, dat zijn sporen naliet.