China wil het opeten van honden en katten verbieden. De overheid heeft een voorstel gepubliceerd voor een lijst met dieren die nog mogen worden gefokt voor vlees, vacht of medisch gebruik. En verrassend genoeg staan honden en katten daar niet meer op.

In een verklaring meldt het ministerie dat honden van de lijst zijn gehaald vanwege de grote internationale zorgen over de misstanden in de hondenfokkerij. Daarnaast worden honden steeds populairder als huisdier in China, waardoor veel Chinezen het opeten van de dieren afkeuren. Waarom katten van de lijst zijn gehaald, is niet verduidelijkt.

Sinds februari is de verkoop van wilde dieren aan banden gelegd, vanwege het mogelijke verband tussen een markt in Wuhan, waar rauw vlees van wilde dieren werd verkocht, en de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Dat verbod leidde echter tot onduidelijkheid, omdat niet duidelijk vermeld werd voor welke dieren het verbod gold. Met de lijst die gepubliceerd werd wil het Chinese ministerie van Landbouw die definitie uitklaren.