Waar mensen door het coronavirus moeten binnenblijven, nemen op sommige plekken ter wereld dieren de achtergelaten ruimte in. Zo ook in het plaatsje Llandudno in Wales. Wilde geiten zien er hun kans schoon om de boel eens goed te verkennen.

Bewoners van Llandudno zagen de geiten de afgelopen dagen op verschillende plekken opduiken. Soms werd een groep van meer dan tien dieren gezien. Het zou gaan om zogenoemde kasjmiergeiten.

De geiten verblijven normaal gesproken in de heuvels rondom het dorp. Eens in de zoveel tijd komen ze dichterbij, maar op de straten waren ze tot nu toe zelden te zien. "Ze voelen zich steeds meer op hun gemak nu er geen mensen en auto's zijn", zegt een hoteleigenaar tegen CNN. De 'invasie' heeft zo zijn voordelen: "Ik hoef mijn heg niet meer te snoeien."

De politie van Llandudno werd zaterdag gebeld door mensen die de geiten hadden gezien. Volgens de lokale autoriteiten is het niet ongebruikelijk dat de beesten zich in het dorp wagen, "maar meestal vinden ze hun eigen weg terug", zegt een woordvoerder.

In Wales gelden sinds vorige week strengere regels om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Foto