Een comedyclub in Liverpool, die vanwege de coronaviruspandemie was gesloten, kreeg dit weekend de politie op bezoek nadat een opgenomen show die op Facebook werd gestreamd, werd aangezien voor een live evenement.

De Hot Water Comedy Club vertelde aan Sky News verteld dat "ongeveer 20 agenten" zaterdagavond naar de locatie kwamen nadat iemand dacht dat de show, die opgenomen was op 7 maart en met een veelpubliek, die avond plaatsvond.

Door de COVID-19-uitbraak zijn grote bijeenkomsten in Groot-Brittanië verboden en de regering heeft mensen gewaarschuwd om thuis te blijven om de verspreiding van het dodelijke virus te verminderen.

De club vertoonde daarom archiefoptredens op haar Facebook-pagina.

Paul Blair, één van de eigenaren, zei dat het evenement - georganiseerd door komiek Paul Smith - 'duidelijk' op sociale media werd aangekondigd dat het al had plaatsgevonden. Hij gaf verder aan dat zijn broer en mede-eigenaar hem op de hoogte hadden gebracht van wat er was gebeurd.

"Ik was echt verrast toen we een telefoontje kregen van de buurtwinkel, die zei dat er een volledige politiemacht bij de club was verschenen", aldus Blair.

"Ik keek naar onze cameratoezicht en zag ongeveer twintig politieagenten buiten", vervolgt hij. "Sommigen zagen er erg verward uit, en één van hen pakte zijn telefoon en keek naar de livestream."

Maar hij prees de politie en zei: "Fair play voor hen die dat deden, ze deden gewoon hun werk en probeerden mensen te beschermen".

"Ik vindt het hun tijdverspilling, maar ik denk niet dat degene die ze belde het opzettelijk deed. Het was gewoon een misverstand."

De politie van Merseyside heeft toegegeven dat het een "vals alarm is dat te goeder trouw door een lid van het publiek is veroorzaakt".

Een woordvoerder verklaarde: "Onze agenten reageerden op een bericht dat een comedyclub open was en live een show streamde met een groot aantal klanten erin. Om dit te verifiëren, gingen ze naar de club en ontdekten dat deze gesloten was. Er werden controles rond het gebouw uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er niemand binnen was."