OOSTERHOUT - Jeffrey Roovers is Stephanie uit Oosterhout dankbaar. Heel erg dankbaar zelfs. De vrouw betaalde zaterdagmiddag de boodschappen van Jeffrey’s moeder toen bleek dat ze haar pinpas niet kon vinden. “Ze heeft mijn hart gestolen”, zegt Jeffrey.

Bij het afrekenen kwam de moeder van Jeffrey erachter dat ze haar pinpas niet bij zich had. In haar scootmobiel reed ze terug naar huis om haar pinpas te zoeken. Maar ook thuis kan ze haar pas niet vinden.

Ieder ander zou het daar misschien bij laten zitten, maar de moeder van Jeffrey gaat terug naar de supermarkt. Daar barst ze in tranen uit. "Niet zo gek", verklaart Jeffrey. "Mijn moeder is alleen, ze heeft een turbulent leven gehad. En op deze leeftijd, kunnen hele kleine dingen je nogal van streek brengen."

Toen Stephanie dit zag gebeuren, twijfelde ze geen moment en betaalde ze de boodschappen. Ook bracht ze de boodschappen naar het huis van de vrouw. "Een wildvreemde die een arm om mijn moeder slaat en dit voor haar doet. Dat is onbetaalbaar!"

Jeffrey wilde de geldschieter graag bedanken en het geld van de boodschappen terugbetalen. Hij startte een zoekactie via Facebook en vond zo Stephanie. "Deze gebeurtenis heeft me ook aan het denken gezet. Je hoort zoveel verhalen de laatste tijd van ouderen die op een vreemde manier worden beroofd. Gelukkig zijn er ook nog mensen die wel écht het beste met je voor hebben en zich niet met allerlei trucs naar binnen babbelen. Deze vrouw heeft mijn hart gestolen. Hier zouden heel veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen", zegt Jeffrey.

"Wij gaan persoonlijk bij haar langs om onze dankbaarheid te uiten. Ik vind het heel bijzonder wat zij gedaan heeft. Ik wil haar graag ontmoeten. Haar beweegredenen om dit te doen, hebben mij heel erg geëmotioneerd." Hoewel de barmhartige vrouw absoluut weigert om een vergoeding in ontvangst te nemen, wil Jeffrey haar enorm bedanken. Hoe? "Daar denk ik nog even over na, maar ze verdient echt alles."

Met zijn moeder gaat het goed. "Nu ze weer een beetje tot rust is gekomen, is ze erg dankbaar en opgelucht. Ze vond het heel erg dat ze haar naam niet had gevraagd. Daarom is ze extra blij dat we Stephanie nu gevonden hebben."