De duurste pannenkoek uit Nederland vind je in Amsterdam. Hij kreeg de naam ‘The Gold Digger’ en is versierd met onder andere roze chocolade en bladgoud. Het gerecht heeft een prijskaartje van maar liefst honderd euro.

Toegegeven, hij ziet er hip uit. Dat is ook de reden waarom het restaurant Moak Pancakes hem beschouwt als een “ode aan de hiphop”. De pannenkoek wordt bereid met blauwe bessen, bramen, frambozen, eetbare bloemen, gekarameliseerde ananas en pistachenoten. Hij wordt opgediend met saffraan-pistache-ijs en overgoten met roze chocolade. Uiteindelijk wordt het geheel afgewerkt met drie blaadjes bladgoud van 22 karaat. Eten doe je met bestek van modehuis Versace en met een glas Luc Belaire Rosé-champagne spoel je het geheel door.

“Het is natuurlijk behoorlijk gek om deze pancake op ons menu te zetten’’, zegt mede-oprichter Sammy Salimian in een persbericht. “Maar voor ons past het gewoon in ons concept, omdat hij die onmiskenbare oldskool hiphopsmaak heeft.” Wat die onmiskenbare smaak juist inhoudt, laten we graag aan onze verbeelding over, want voor de pannenkoek leg je niet minder dan honderd euro neer.
Foto