In Oostenrijk hebben viskweker Walter Gruell en zijn zoon de duurste kaviaar ter wereld uitgevonden. Een theelepeltje van dit goedje, wat bestaat uit visseneitjes vermengd met 22-karaats bladgoud, kost maar liefst 36.000 euro!

De 51-jarige Walter Gruell en zijn 25-jarige zoon Patrick hebben de kaviaar Strottarga Bianco genoemd. De kaviaar wordt gemaakt van de eitjes van de zeldzame albinosteur. Om de kaviaar nog exclusiever te maken, en omdat het goed voor het immuunsysteem zou zijn, is er bladgoud aan de Strottarga Bianco toegevoegd. Als reden van de hoge kwaliteit van de kaviaar noemt Gruell het Oostenrijkse water dat van hoog uit de bergen naar beneden stroomt.

"De kaviaar wordt gedroogd, gemengd met 22-karaats bladgoud en vervolgens geraspt, zodat er een goudgele wit smeerbare poeder overblijft", legt Gruell toe. Hij is er zich van bewust dat de meeste mensen zich zijn kaviaar niet kunnen veroorloven. "Het is geen product voor iedereen, maar bedoeld voor royals en rijke beroemdheden".

De kans dat jij de Strottarga Bianco kanviaar is vast klein, mocht je dat al willen. Mocht je nog ergens een paar duizend euro hebben liggen en de allerduurste kaviaar van de wereld willen proeven, dan moet je in Monaco en Dubai zijn. In een paar dure restaurants in deze steden wordt de kaviaar binnenkort gereserveerd.
Foto