De 95-jarige mevrouw Blaauwgeers woont al zestig jaar op tweehoog in de Amsterdamse wijk De Baarsjes. Maar de nieuwe eigenaar van dat pand wil het renoveren. Hierdoor woont ze gedwongen in een bouwput.

Door de werkzaamheden zijn er scheuren ontstaan in de muren en het plafond van het appartement van mevrouw Blaauwgeers. Ook zitten er gaten in de vloer van de overige appartementen en is de trap niet meer veilig waardoor ze niet meer naar buiten durft.

Haar zoon Walter woont aan de overkant en is ook haar mantelzorger. Zijn moeder wil volgens hem niet haar huis verlaten. 'Onder geen voorwaarde. Emotioneel is dat een drama. Ze wil gewoon lekker rustig haar jaren slijten. En dat wordt d'r niet gegund. Geld prevaleert boven menselijkheid.'

Advocaat Michel Visser reageert namens de familie Snoeks, die eigenaar van het pand is. Hij zegt dat er meerdere voorstellen aan mevrouw Blaauwgeers zijn gedaan. Het plan was om de begane grond als eerste te renoveren, zodat mevrouw Blaauwgeers hier naartoe kon verhuizen. Daarna kon dan de rest van het pand gerenoveerd worden.

'Maar mevrouw wil simpelweg niet meewerken. Ze wil eigenlijk zitten waar ze zit.' De eigenaar en projectontwikkelaar besloten het pand desondanks te verbouwen, omdat het volgens hen aan een grondige renovatie toe is.