Een 40-jarige vrouw vergat haar vloeistoffen in een plastic zakje te doen en heeft er zo voor gezorgd dat meer dan 200 vluchten op de luchthaven van München werden geannuleerd. Bovendien was het één van de drukste reisdagen van het jaar.

De reiziger kwam eerst zonder problemen door de bodyscan heen. Maar nadien werd ze tegengehouden omdat de vloeistoffen in haar handbagage niet in een zakje zaten. Niet veel later kwam de vrouw zonder handbagage terug en passeerde ze langs een controlepunt waar niemand zat. Het luchthavenpersoneel was eerst niet gealarmeerd, maar toen de leidinggevenden op de hoogte geraakten van het incident werd de politie erbij gehaald en de hele terminal ontruimd.

In totaal werden ruim tweehonderd vluchten geannuleerd en liepen er nog eens 60 vertraging op. Pas zeven uur nadat alarm was geslagen, kon het eerste vliegtuig terug opstijgen. Om de hele zaak nog vreemder te maken. De vrouw in kwestie om wie alles draait, was lange tijd onvindbaar. Pas uren nadat de terminal terug was vrijgegeven, kon de politie haar opsporen. Waar haar handbagage naar toe is, is niet bekend.