Elke dag zag de Italiaanse pizzabaas Giorgio Moffa een oude man voor zijn restaurant op een muurtje zitten, triest turend over zee met een fotolijstje in zijn hand. Op Facebook deelde Moffa zijn ontroerende liefdesverhaal.

De turende man bleek de 70-jarige Giuseppe Giordano. Al jaren zit hij elke dag op een muurtje in de Italiaanse plaats Gaeta met een fotolijstje van zijn vrouw Ida bij zich. Zeven jaar geleden overleed Ida aan kanker.

Moffa deelde eerder deze zomer op Facebook het verhaal van Giordano. Giordano en zijn vrouw Ida ontmoetten elkaar op 16-jarige leeftijd. Ze kregen drie kinderen en waren vijftig jaar samen. Het gezin bezocht regelmatig de plek in Gaeta waar Giordano nu elke dag zit.

"Ik zag hem zitten en wist meteen dat dit een prachtig liefdesverhaal moest zijn. Ik heb hem zien huilen. Er zijn vandaag de dag nog maar weinig mannen als Giordano die hun verdriet zo laten zien. Je bent een grootse man", schrijft Moffa.

De post van Moffa gaat inmiddels de hele wereld over en overal ter wereld zijn mensen ontroerd door de rouwende opa. Volgens Moffa hét bewijs dat iedereen wel 'een grote liefde heeft die hij of zij nooit zal vergeten'.

Restauranteigenaar Moffa maakt, sinds hij het verhaal van Giordano kent, regelmatig een praatje met de oude Italiaan die hij op Facebook zijn 'lieve vriend' noemt.
Foto