Een kleurenblindende bioloog heeft in het Australische binnenland een nieuwe soort spin ontdekt. Door zijn visuele beperking had hij niet door dat hij een nieuwe diersoort had ontdekt, tot zijn volgers hem erop wezen.

Dokter Jurgen Otto was op zoek naar een andere spin, toen hij de ‘Maratus unicup’ tegenkwam. Hij trok een foto van het beestje en plaatste die online. Het was pas toen zijn volgers wezen op de opvallende kleuren van de spin, dat Otto door had dat hij een nieuwe soort had ontdekt. “Ik heb jammer genoeg een vorm van kleurenblindheid en ik kan niet alle kleuren zien”, legt Dr. Otto uit aan de Daily Mail.

De bioloog gaf de spin de naam “Maratus unicup”, naar ‘Lake Unicup’ waar het diertje werd gespot. De ‘Peacock spiders’ vallen niet enkel op door hun felle kleuren, maar worden ook ‘dansende’ spinnen genoemd. Dat komt omdat de mannetjes een soort van paringsdans uitvoeren om de vrouwtjes te versieren. Onderstaande video geeft je alvast een goed beeld van die spinnendans-al speelt ‘YMCA’ natuurlijk niet op de achtergrond in de natuur.
Filmpje