Dubbele pech voor een inbreker in het Amerikaanse Vancouver (in de staat Washington). Hij wilde een bedrijf overvallen, maar kwam onbewust in een escape room van het bedrijf terecht. Daar kwam hij vast te zitten, en moest de politie bellen om hem te bevrijden, meldt CBS News.

De inbreker wist de deur van het pand open te breken. Hij pakte een aantal namaakdingen die gebruikt worden als voorwerpen in de escape roomruimtes: een neptelefoon, een blikje bier en een namaak afstandsbediening.

Een escape room vormt het toneel van een spel waarbij een groep mensen wordt opgesloten in één of meerdere kamers. Door middel van opdrachten en aanwijzingen moeten ze proberen daar uit te komen.

Daarna ging hij naar de volgende ruimte; dat bleek een escape room. Daar at hij zijn ontbijt, om vervolgens in paniek te raken omdat hij niet meer wist hoe hij uit de ruimte moest komen. Hij belde de politie om hem te helpen. Die arresteerde de man.

De politie belde de eigenaren om 05.00 uur wakker. Die schrokken eerst, maar moesten vervolgens erg hard lachen. Ze zijn blij dat hun medewerkers veilig zijn en de schade beperkt. Maar ze hebben intussen wel een alarmsysteem geïnstalleerd.
Foto