De Canadese, in Amerika werkende ontwerper Andrew Greenbum heeft een wel heel macabere zomerdrijver ontwikkeld: een opblaasbare, knalroze lijkkist waarmee geïnteresseerden ongestoord op de golven kunnen dobberen. Het lugubere 'luchtbed' is tot zijn grote spijt nog niet te koop, omdat vooralsnog geld ontbreekt om het ding te fabriceren.

Op Instagram stelt de creatieve Canadees, die de lucht doorlatende kist met deksel samen met zijn collega Ian Felton bedacht, dat er nog zeker 15.000 dollar nodig is om een productielijn voor de macabere zomergadget op poten te zetten. De twee overwegen een zogenoemd kickstarterproject te beginnen waarmee het benodigde geld bijeen kan worden gebracht. Ook doen ze een ludieke oproep aan badgasten die de opblaasbare kist willen hebben. ,,We hopen dat iemand een rijke vader heeft die wil investeren.''

De sinistere drijver volgt op een al bestaande reeks opblaasgadgets die momenteel erg populair zijn zoals de vrolijke flamingo's, regenboogeenhoorns en zwembanden in alle soorten en maten. Webwinkels blijken een imposante collectie trendy waterspeeltjes in huis te hebben. De kleinste drijvers die over de toonbank vliegen kosten vanaf een tientje. Voor de grotere, zoals een vrolijke megavogel voor circa zes badgasten, moet (inclusief elektrisch pompje) minstens tweehonderd euro worden neergeteld.

De prijs van de doodskist, die al drie jaar in ontwikkeling is, is nog niet bekend. Maar nu al wordt volop gereageerd op het ding dat in afgesloten staat ook tegen de zon beschermt. ,,Die wil ik wel'', is één van de vele opmerkingen die de designers krijgen bij hun vinding. Of: ,,Eindelijk op je dooie akkertje de zee in.'' Drijvende doodskisten zijn overigens niet helemaal nieuw. De afgelopen jaren kwamen al bescheidener versies op de markt.
Foto