DEN HELDER - De politie haalt op Facebook uit naar een vrouw die gisteren in Den Helder de hulpdiensten niet de ruimte gaf toen een man hulp nodig had. De vrouw reed met haar fiets over de voet van een agent heen.

Rond 21.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een man van zijn fiets was gevallen. Hij zou op zijn gezicht terecht zijn gekomen. Het slachtoffer was buiten bewustzijn toen de politie aankwam. Terwijl een agent eerste hulp verleende, reed de vrouw over zijn voet heen.

"Deze politieagent wil graag zijn 'excuses' aanbieden aan de vrouw die, in kennelijke haast, over de voeten van een collega fietste terwijl hij op zijn knien eerste hulp verleende", schrijft de politie Den Helder op Facebook. "Omdat de vrouw zo veel haast had en stug doorfietste, kon de politieagent niet zijn excuses aanbieden voor het feit dat hij en het slachtoffer toch duidelijk op het fietspad in de weg lagen."

Mensen reageren verontwaardigd op het bericht. "Ik hoop dat de mevrouw in kwestie dit leest en zich de ogen uit haar kop gaat schamen", schrijft iemand. "Die mevrouw geven we op voor een lintje. Dat heeft ze wel verdiend", schrijft een ander cynisch.

Hoe het met het slachtoffer gaat, heeft de politie niet bekendgemaakt.