De Amerikaanse studente Belen Aldecosea wilde haar hamster meenemen in het vliegtuig, als emotionele steun. Maar dat bleek niet te mogen, en dus voelde ze zich gedwongen om het ondenkbare te doen.

Belen had van tevoren wel twee keer gebeld met Spirit Airlines om te vragen of hamster Pebbles het toestel in mocht. Geen probleem, kreeg ze beide keren te horen. Maar toen ze zich meldde bij de incheckbalie, werd haar kleine huisdiertje geweigerd.

De studente besloot een latere vlucht te nemen om een oplossing te verzinnen. Maar al haar vrienden woonden uren verderop en ze was niet oud genoeg om een auto te huren. Tegen de Miami Herald zegt ze dat een medewerker van Spirit suggereerde het dier door het toilet te spoelen. Omdat ze om medische redenen haar vlucht moest halen en verder geen mogelijkheid zag, voelde ze zich gedwongen om dat te doen.

"Zij was bang, ik was bang", zegt ze. "Het was afgrijselijk om haar in het toilet te stoppen. Ik was emotioneel, ik huilde. Ik heb wel tien minuten zitten huilen in het toilet." Maar ze vond het humaner om het beestje uit zijn lijden te verlossen, dan om hem bijvoorbeeld buiten vrij te laten.

"Ze was zo liefdevol. Het was alsof ze wist dat ik iemand nodig had", zegt Aldecosea. Ze kocht de hamster nadat ze een tumor zo groot als een golfbal in haar nek vond. Pebbles werd daarna door een dokter officieel als therapeutische steun aangemerkt. De tumor bleek goedaardig, maar het deed wel pijn en hij moest worden verwijderd. Juist daarom moest ze haar vliegtuig halen, om op tijd te zijn voor de operatie.

De 21-jarige Belen overweegt nu om de luchtvaartmaatschappij aan te klagen. Spirit Airlines bevestigt dat ze via de telefoon verkeerde informatie heeft gehad over het toestaan van dieren op een vlucht. Maar het bedrijf ontkent dat een medewerker suggereerde om het dier te doden.