Een vrouw klaagt een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Florida aan omdat een werknemer haar doodgeboren baby door het toilet zou hebben gespoeld na een miskraam.

De vrouw was 19 weken zwanger toen ze begon te bloeden, zegt haar advocaat tegen persbureau AP. De vrouw ging daarom naar het ziekenhuis. Terwijl ze op een dokter wachtte, ging ze naar het toilet, waar ze een miskraam kreeg.

De vrouw sneed volgens de advocaat zelf de navelstreng door, omdat ze op dat moment niet in staat was om om hulp te roepen.

Toen ze uiteindelijk toch om hulp riep, hoorde een werknemer haar. Die ging naar de vrouw toe en zou vervolgens de baby door het toilet hebben gespoeld. Vervolgens zou de werknemer tegen de vrouw hebben gezegd dat ze terug moest gaan naar de wachtkamer.

Volgens de advocaat heeft de vrouw het ziekenhuis dezelfde dag en daarna gevraagd om het stoffelijk overschot van de baby, zodat ze het kind kan begraven. Het ziekenhuis is daar niet op ingegaan. Het ziekenhuis heeft nog niet op de zaak gereageerd.