De politie in de Amerikaanse staat Nebraska heeft deze week een bejaard echtpaar staande gehouden dat bijna 30 kilo aan marihuana in de auto vervoerde. Volgens de 80-jarige Patrick Jiron en zijn 70-jarige vrouw Barbara waren ze onderweg naar Vermont 'om de kerstsfeer te verspreiden'.

De politie hield de truck tegen bij een verkeerscontrole. Een verdachte geur deed al snel vermoeden dat er wiet in de auto van het bejaarde koppel was verborgen. In de laadbak werd vervolgens bijna 30 kilo marihuana aantroffen met een straatwaarde van 336.000 dollar (zo'n 300.000 euro).

Volgens het echtpaar, dat onderweg was van het noorden van CaliforniŽ naar de oostelijke staat Vermont, was er een simpele verklaring voor de enorme hoeveelheid wiet: ,,Het zijn gewoon kerstgeschenken."

De politie arresteerde het paar wegens drugsbezit met de intentie tot verkoop, zo meldt de New York Times. De handel werd in beslag genomen. Anders dan in sommige Amerikaanse staten, zoals Nebraska's buurstaat Colorado, is het bezit van marihuana in Nebraska illegaal.
Foto