Een Britse vrouw is in een nachtmerrie beland toen ze haar man in Egypte wilde bezoeken. Ze werd bij aankomst in het land gearresteerd omdat ze 290 pijnstillers had meegenomen, bedoeld voor de rugpijn van haar man.

De 33-jarige Laura Plummer werd vastgehouden op de luchthaven van Hurghada. Ze kreeg een 38 pagina's lange verklaring voor haar neus, geschreven in het Arabisch. Laura was in de veronderstelling dat ze vrijgelaten werd als ze zou tekenen, maar niets bleek minder waar, meldt The Guardian.
Legaal in Groot-BrittanniŽ, illegaal in Egypte

Ze werd vastgezet in een cel met 25 andere vrouwen. Daar zit ze nu al een maand. En dat terwijl ze twee weken lang vakantie wilde vieren met haar echtgenoot, die ze vier keer per jaar opzoekt.

De pijnstiller tramadol is in Groot-BrittanniŽ gewoon op voorschrift beschikbaar, maar in Egypte is het medicijn illegaal. Het zou daar gebruikt worden als goedkope vervanger voor heroÔne.

De moeder van Laura is wanhopig. Haar familie denkt dat Laura op verdenking van drugshandel vastzit. "Ze had geen idee dat ze iets verkeerds deed. Die pijnstillers lagen bovenin haar koffer, ze verstopte ze niet", vertelt haar moeder.

De familie van Laura is verteld dat ze 25 jaar cel kan krijgen. Haar moeder en zussen zijn al naar Egypte afgereisd om Laura te ondersteunen. "Ze ziet er onherkenbaar uit", zegt haar broer. "Ze lijkt wel een zombie. Ik denk niet dat ze sterk genoeg is om hier doorheen te komen."

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt Laura en haar familie.