Lisa Kroon is ziedend. Ze woont in het toeristische hart van Giethoorn. ,,Het moet hier geen China Town worden’’, stelt ze met woede. Aanleiding voor haar woede is de plaatsing van een reclamebord tegenover haar huis.

Giethoorn krijgt de afgelopen jaren veel bezoek van Chinezen en andere Aziaten. Het Aziatische bezoek is wat Kroon betreft - ,,en buren zijn het met mij eens’’ – meer dan uit de hand gelopen. Van de week was de maat vol voor haar, toen aan de overzijde van haar huis aan de Binnendijk een Chinees reclamebord werd neergezet. Het huis kent Chinese eigenaren.

,,De vraag hoe of Giethoorn er in de toekomst uitziet? Kijk en huiver wat ons, ik en de buren, gisterenmiddag overkwam en waar wij als bewoners tegen vechten. Dit reclamebord werd neergezet rond 16.00 uur. Een Chinees liet dit bord neerzetten. Er ontstond discussie met die persoon. Wat zijn antwoord was, toen wij zeiden dat wij geen Chinees bord tolereren? Ik werk in opdracht.'' Kroon haalde het bord uit de grond, toen de Chinese man weg was. En als het aan haar ligt gebeurt dat met ieder Chinees bord. ,,Als wij deze reclameborden toelaten dan is China Town Giethoorn geboren.''
Foto