Een radio-dj in AustraliŽ levert een deel van zijn salaris in omdat hij als man meer verdiende dan zijn vrouwelijke collega in hetzelfde radioprogramma.

Radiopresentatoren Dave Hughes en Kate Langbroek werken al meer dan 15 jaar samen. Ze presenteren een populaire radioshow, op KIIS FM. In het programma hebben ze een zelfde soort rol. Maar, zo bleek eerder dit jaar, voor een verschillende financiŽle beloning.

Op internationale vrouwendag, in maart van dit jaar, zei presentatrice Langbroek live in de uitzending tegen haar collega: "Ik kwam er vorig jaar achter dat jij 40 procent meer verdient voor deze show dan ik." Hughes was geschokt. Hij had geen idee, zei hij. "Nu voel ik me vreselijk."

Toen Langbroek de ongelijkheid vorig jaar bij haar baas aankaartte, kreeg zij salarisverhoging. Voor 2017 was dat niet meer mogelijk. De werkgever kon niets voor haar betekenen.

Hughes besloot het daarom over een andere boeg te gooien. Hij schonk zijn collega een deel van zijn salaris, zodat ze iedere maand hetzelfde bedrag op hun rekening zouden krijgen.

Het nieuws over deze onbaatzuchtige daad, werd deze week pas bekend. Op sociale media krijgt Hughes veel steun voor zijn actie. "Eerlijk is eerlijk", reageerde de dj op Twitter.

Het radio-duo gaat volgend jaar aan de slag bij een nieuw radiostation. Ze hebben hun nieuwe werkgever alvast op de hoogte gebracht dat ze ook daar hetzelfde salaris willen ontvangen.