Een tien halen op je eindexamen, dat kunnen niet zo heel veel mensen zeggen. Ward van der Schoot uit Breda haalde er zelfs zes. Zes! En dat vind hij ng niet genoeg.

Op het Stedelijk Gymnasium in Breda zijn de docenten behoorlijk trots op de studiebol. De 18-jarige leerling werd woensdag overladen met complimenten. Ook zelf was hij verrast door de hoge cijfers, vertelt hij aan Omroep Brabant. "Ik wist wel dat het redelijk goed ging maar dit had ik echt niet zien aankomen."

De tienen die Ward haalde, kreeg hij voor de vakken: Latijn, de Rekentoets, Wiskunde B, Wiskunde D, Scheikunde en Economie. Voor Natuurkunde, Engels en Duits kreeg hij een 9 en voor Nederlands een 8.

Tegen de omroep vertelt Ward dat hij slechts enkele dagen voor elk examen had geoefend. "Het gaat niet vanzelf, ik doe wel echt mijn best." Er had dus mr in gezeten. Ward gaat daarom voor een herkansing. Want die 9 voor Natuurkunde, dat kan eigenlijk niet. "Een tien staat toch mooier", zegt hij.
Kleine moeite

Ward wil volgend jaar naar de Universiteit van Cambridge in Engeland. "Hoe mooier de lijst, hoe beter. Daarom doe ik ook Natuurkunde nog een keer over. Het is een kleine moeite."