Natuurlijk wil je in het vliegtuig het liefst naast je reispartner zitten. Dat was tot nu toe ook geen enkel probleem bij Ryanair. Maar de laatste maanden worden passagiers steeds vaker uit elkaar gezet als ze niet extra betalen.

Na een geslaagd charme-offensief is het nu weer tijd om geld te verdienen, zo moet Ryanair gedacht hebben. In 2014 bracht de budgetmaatschappij een aantal verbeteringen aan. Zo kreeg je ineens wel een vaste stoel toegewezen en mocht je zelfs nog een extra tasje handbagage gratis meenemen. Ineens waren veel meer mensen positief over de luchtvaartmaatschappij.

Al die tijd al kon je kiezen tussen een gratis stoeltoewijzing of extra betalen en zelf je stoel uitzoeken. In het laatste geval heb je de garantie dat je naast elkaar zit. Dat was echter tot enkele maanden geleden niet nodig, omdat Ryanair gewoon, zoals andere vliegmaatschappijen, je twee stoelen naast elkaar gaf. Dat lijkt nu veranderd.

Het regent klachten van mensen die ineens een heel eind uit elkaar worden geplaatst. Dat is nergens voor nodig en zelfs onlogisch. Er kan eigenlijk maar één reden voor zijn: Ryanair wil je dwingen om minimaal 4 euro extra te betalen voor een stoel, zodat je wel naast elkaar zit. De #*&$% Ierse budgetmaatschappij ontkent ondertussen dat het bewust beleid is en wijdt het aan de drukte in de zomermaanden.