Gedurende een passagiersvlucht tussen Engeland en India werden inzittenden gedwongen benzinegeld te betalen voor de vlucht. De reis werd niet voortgezet indien de passagiers ter plekke duizenden dollars betaalden.
In de Engelse krant The Birmingham Mail is vermeld dat ongeveer 200 passagiers die met de maatschappij Comtel Air vlogen omgerekend ruim 23.000 euro moesten betalen bij een benzinestop in Wenen. De crew van het vliegtuig liet weten dat de vlucht anders niet voortgezet kon worden vanwege geldgebrek.
Inzittenden werden gedurende zes uur 'gegijzeld' op het vliegveld van Wenen en de politie werd erbij gehaald toen de passagiers fel begonnen te protesteren. De situatie werd beŽindigd op het moment dat de passagiers het vliegtuig uitstapten om geld te gaan pinnen.
De woordvoerder van maatschappij Comtel Air liet de Britse omroep BBC weten dat de mensen niet moesten betalen voor de benzine, maar vertelde wel tegen het persagentschap AP dat het incident niet had mogen plaatsvinden en dat de inzittenden die hebben betaald hun geld terug zullen krijgen.
Nog honderd andere mensen die een vlucht hadden geboekt met Comtel Air van Amritsar naar het Verenigd Koninkrijk zijn in India gestrand.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Engeland heeft al vele telefoontjes gekregen van verontruste reizigers die waren betrokken bij het voorval in Wenen en heeft adviezen uitgebracht. De luchthaven in Birmingham onderzoekt de zaak. Comtel Air vliegt hier sinds oktober 2011 naartoe.