Een moeder in Oostenrijk heeft haar drie dochters jarenlang van de buitenwereld afgesloten.
Na een scheiding had de vader al het mogelijke gedaan om de kinderen te mogen bezoeken. Hij kreeg daarbij geen hulp of ondersteuning door de kinderbescherming, waardoor contact met zijn kinderen uitbleef. De kinderen waren toen zes, tien en dertien jaar.
De moeder besloot het huis te barricaderen zodat de dochters niet meer naar buiten konden, trok de gordijnen dicht, draaide de lampen uit de verlichting en liet de kinderen niet meer naar school toe gaan. Aan de schooldirectie liet de moeder weten haar kinderen verder zelf te onderwijzen. Tegen de vader zei de moeder dat de kinderen ziek waren of bij oma.
De moeder had alle sociale contacten van de kinderen afgebroken en liet het huis volledig onderkomen. Licht zagen de kinderen nauwelijks nog. In de volgende periode ontwikkelde de kinderen een eigen taaltje. Hun tijd verdreven ze voornamelijk door met muizen te spelen die ze koosnaampjes gaven. Buren viel op dat de moeder in haar auto voor de huisdeur at en de post nakeek.
Pas na herhaaldelijke aangiften van de buren kwam alles aan het licht en is de moeder opgepakt. Volgens een woordvoerder van de Bezirkshauptmannschaft Urfahr-Umgebung was er geen sprake van gevaar, waardoor er niet eerder ingegrepen werd. Dit oordeel werd gebaseerd op het feit dat de moeder wel met de dochters verscheen tijdens rechtszittingen. Daarbij was er nooit sprake van zichtbare verwaarlozing van de kinderen.
De moeder wordt binnenkort aangeklaagd.
De kinderen zijn inmiddels eenentwintig, achttien en veertien jaar oud.